Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/juletrauma.dk/public_html/wp-content/themes/minimalisto/functions.php on line 0
Jul i toga

Dagens indlæg

 

Jul i toga

Af: Anna Porse Nielsen twitter.com/annaporse

 

 

 

 

 

Julen i 2002 var rædselsfuld. Intet mindre. Heldigvis var den så tilpas håbløs, at der kom en god historie ud af det. Ikke en jeg deler med hvem som helst, men efter at have fulgt med her på juletrauma.dk siden starten må den blande sig i koret.

Så here goes.

2002 var et mærkeligt år i mit liv. På mange måder skelsættende for det var året, hvor jeg blev skilt fra min canadiske mand, som jeg – set i bakspejlet – nok havde giftet mig lidt impulsivt med og året hvor jeg blev 30. Det var med andre ord året, hvor jeg blev rigtig voksen. På overfladen var alting godt. Men den der skilsmisse satte sine spor og selvom jeg forlod canadieren i februar, var hele året en turbulent affære.

Så da juletiden nærmede sig, var det ikke den gladeste version af mig, der gjorde klar til at kaste sig ud i det årlige traditionsræs. Min lillesøster var lykkelig med sin kæreste og havde lige meddelt, at hun var gravid. Hun skulle holde jul med kærestens familie. Så jeg drog alene mod det nordjyske, for at tilbringe julen sammen med mine forældre. Og jeg følte mig ikke som nogen stor succes. Fraskilt, 30 år, single – og ikke på den sex-and-the-city-agtige-måde, som var så populær på det tidspunkt.

Oh well. Mor og far tager altid imod, og de stod klar med åbne arme, da jeg ankom lillejuleaften. Juleaftensdag var en isnende kold affære, hvor det var gråt i gråt, hvilket ikke ligefrem gjorde humøret bedre. Mine forældre bor i en lille landsby syd for Aalborg og alting var lukket og slukket på grund af helligdagene. Min søde mor fik så den ide, at hun og jeg da kunne køre en tur til Kongerslev, som er en nærliggende marginalt større landsby. I Kongerslev var der nemlig en mønt-sol. I ved, sådan et ubemandet solarium, hvor man smider mønter i for herefter at lægge sig under de brunende stråler. ”Fin ide” sagde jeg, for selvom jeg ikke er nogen stor soldyrker og slet ikke nogen solariefan, kunne jeg godt se perspektivet i 20 minutters sol og sommerstemning.

Så afsted til Kongerslev og ind i mønt-solen. Så godt skiltet med ”nye rør” men tænkte ikke videre over det. 12 minutter senere var det overstået og humøret var lidt bedre. Hjemme igen begyndte det at gøre ondt. Rigtig ondt. Over det hele. Og jeg ændrede stille og roligt farve fra skummetmælks-vinter-blålig til knaldrød. Da anden stod klar på bordet, var jeg stadigvæk i det pæne tøj, men allerede inden ris a la manden måtte nylonstrømper og kjole vige pladsen for et hvidt lagen. For det var det eneste jeg kunne holde ud. Så juleaften blev tilbragt svøbt i en togalignende klædning og det var nok meget godt. For det var så pinagtigt og latterligt, at ingen kunne lade være med at grine over den 30-årige mega-forbrændte nyskilte datter, som ikke kunne andet end at ligge der i sin toga og pakke gaver op.

Jeg går stadigvæk i en stor bue uden om mønt-sole.

Glædelig jul.

6 comments

 1. Christiane
  18/12/2011

  Åh føler for dig i retrospekt. Godt der kom lidt mere SATC stemning over det hele kort tid efter 😉

 2. Søren Johannessen
  18/12/2011

  av av – historien gav associationer til Zappa filmen (og bog) hvor den onde Sten udsætter sin mor for en omgang hård sol i solariet.

 3. Mofling
  18/12/2011

  Åh din stakkel, men god historie!

 4. Annaporse
  18/12/2011

  Tak for kommentarerne:-) og ja – det gjorde ondt. Husker stadig togturen hjem fra Aalborg t København et par dage senere – smerte. Heldigvis har jeg siden haft mangt en dejlig jul!

 5. Christian
  19/12/2011

  Skod med skod på. Men så er det prøvet. Og ved du som dejligt mennenske med garanti, siden har gjort stor forskel <3

 6. Henning Nielsen
  19/12/2011

  Skal selv holde jul i Kongerslev i år men tror da lige jeg springer solen over 🙂

Skriv et svar

Name*

e-Mail * (will not be published)

Webside