Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/juletrauma.dk/public_html/wp-content/themes/minimalisto/functions.php on line 0
Juletrauma 9 – 2012

Dagens indlæg

 

Juletrauma 9 – 2012

”Julen er børnenes tid”

Juleglæden der blev væk

Af: Maria Erica Jensen – web – twitter

 

 

 

 

Efter mange år med overstrømmende, forventningsfyldt og naiv juleglæde, er jeg nok gået hen og er blevet en julekyniker.

Alle de dele af julen, som tidligere var forbundet med ”glæde over den traditionelle danske jul”, virker nu overfladiske på mig. Al hysteriet om pakker, Lucia-brude og juletræer må for mit vedkommende gerne stoppe omgående, for det er jo blot tom pynt, der skal få stress og jag til at glide lettere ned.

Som I muligvis kan fornemme, er mit juletrauma ikke et, jeg har gået og gemt på siden min barndom, og som nu trænger sig på for at se dagens lys. Nej, for mig handler det om, at julen er blevet en pinslernes tid, hvor det gør mere ondt, end på noget andet tidspunkt af året, at det allerstørste ønske, jeg nogensinde har haft, bare ikke vil gå i opfyldelse. Og dét gør ondt helt ind i marv og ben.

Børnenes jul, av …

Julen er børnenes tid, og alting handler om at glæde de små mest muligt. Det være sig med julekalender, slik og kager, kælketure, julemanden der tænder lysene på det store juletræ på byens torv, klipning af julepynt, juleoptog, julehygge i børnehaver og skoler, og det hele kulminerer med den store fest, juleaften, hvor det vigtigste er om lille Gustav eller Emma nu også bliver altoverskyggende tilfredse for deres gaver.

For mig er det bare sådan, at selve det at få et barn vil være den største glæde af alle. Det gør så ondt ikke at have et barn, når man har drømt om det i så uendeligt lang tid, og drømmen ikke går i opfyldelse. Og fordi muligheden for at der en dag kommer et barn til os, min mand og jeg, hele tiden bliver mere og mere usikker og uvis.

Og især gør dette ondt i julen, for det er virkelig der man mærker afsavnet allermest. Når børnene med glædestrålende øjne ivrigt absolut må vise mor og far nissen i butikkens vindue. Åh …

Konsekvent beslutning

Som en konsekvens af dette frygtelige juletrauma, som min mand og sidder fast lige midt i, stikker vi i år af til Italien og fejrer julens allerhelligste dage der. Væk fra familien og alle de danske traditioner, der fastholder os i vores juletrauma.

Ja, man må gøre noget aktivt for at komme ud af sit juletrauma. Det er i hvert fald det jeg satser på i år :0)

God jul til jer alle, hvor i end kommer til at holde den.

 

 

 

 

 

2 comments

  1. Deborah
    09/12/2012

    Selvfølgelig er det trist, at dét ønske ikke vil gå i opfyldelse. Til gengæld har du en sød mand, der elsker dig og I er sammen. Og I finder på nye måder at fejre Julen på, på trods. Dog noget! Jeg ønsker mig og har gjort længe en sød mand – det har jeg heller ikke, men jeg må da prøve at få det bedste ud af det alligevel, og det prøver jeg så også.

  2. Katrine Cregeen
    12/12/2012

    smuk historie- og jeg håber at du en dag får dit ønske opfyldt på den ene eller anden måde. Vær glad for du har din mand og I kan støtte og hjælpe hinanden når afsavnet/ønsket bliver for stort at bære

Skriv et svar

Name*

e-Mail * (will not be published)

Webside