Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/juletrauma.dk/public_html/wp-content/themes/minimalisto/functions.php on line 0
Juletrauma 24 – 2013

Dagens indlæg

 

Juletrauma 24 – 2013

Af: Samantha – Twitter

samantha

Min juleaften består af mine forældre og min bror. Jeg cykler hjem til villavejen på Amager, og så følger vi den samme traditionelle opskrift, år efter år; Disney Show, flæskesteg, gaver og ondt i maven. Det er trygt og velkendt. Men – helt ærligt – så har jeg måske taget mig selv i at drømme om nogle flere familietraditioner, klaverspillende bedsteforældre med gavefyldte kufferter og lange bagedage på programmet. Eller, måske endda, besøg af klementin-pillende bekendte med hundehvalpe og babyer og behov for gåture eller rygepauser. Ligesom i de obligatoriske julefilm vi ser på genudsendelse. Hvert. Eneste. År.

Jeg er ikke utilfreds, for jeg holder meget af vores lille familie og den stille, langsomme måde vi hygger os på. Det er en tryg time-out med middagslure, musik og left-overs nok til alle juledagene.

Der er dog én jul som jeg husker bedre end de andre. Det var i år 2006. Det var dét år hvor min far fik en blodprop i hjertet.

I løbet af efteråret havde han været utilpas, og på hospitalet nogle gange, så vi vidste godt at han ikke var helt på toppen. Men, lægerne havde sendt ham hjem igen med forsikrende ord om, at alt var fint.

Bortset fra, at alt ikke var fint.

Jeg kan huske, at jeg var på julemarked sammen med min mor, da han ringede til mig. Han græd. Forpustet. I smerter. Resten er som en tåge i hukommelsen, bortset fra uvisheden, forvirringen og de tunge tanker. Og lugten på hospitalsgangene.

Dét år tilbragte vi juleaften på hans stue på hjerteafdelingen. Og han var okay. Og dét var det vigtigste. Og hver eneste jul siden da, har højtiden forårsaget bølgegang i humør. Jeg har ikke behov for massevis af gaver eller traditioner. Jeg bliver mærkeligt til mode, for det er en punktlig reminder om at ingen er udødelige. Ikke engang ens beskyttende og klippefaste bagland. Det får mig til at tænke på, hvor mange andre der oplever det samme. Året rundt. Og at tid og en tæt familie – især – er lidt af et privilegium.

Så (med en jævn fare for at lyde som moralens vogter) vil jeg gerne ønske en rigtig glædelig og tryg jul. Jeg selv fejrer min på Amager med min familie. Husk at kramme lidt ekstra på dem du holder af. Husk at lytte efter og husk at sætte pris på din families velkendte særheder. Det er nemlig alt dét som udgør den varme, rytme og tryghed som hjertet behøver.

 

 

 

 

Skriv et svar

Name*

e-Mail * (will not be published)

Webside