Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/juletrauma.dk/public_html/wp-content/themes/minimalisto/functions.php on line 0
Juletrauma 22 – 2013

Dagens indlæg

 

Juletrauma 22 – 2013

Af: Louise – Twitter

09f02de7ed972cc6c44240732192c623

Jeg er dansklærer på en sjællandsk landsbyskole og i min 5. klasse har vi arbejdet med julens historie, skrevet sjove nissehistorier og alt det andet gøgl, der nu hører til. Dette år brugte vi første gang også en lidt anden indgangsvinkel til højtiden, nemlig de nemlig lidt mere triste og negative historier om børnenes jul.

Vi har læst nogle af historierne på juletrauma.dk og har også lavet vores egne små historier om ” julen, der gik lidt galt” og et af de ord, der kommer mange gange igen, var ” at spille skuespil “, når man får en dårlig gave. Lige under halvdelen af eleverne fejrer mere end en juleaften pga skilsmisser og dette satte en del tanker i gang, men vores elever beskriver at deres forældre er gode til at holde den gode stemning, selvom det ikke helt er det samme.

De har tre gode råd til stressede forældre: 1.Sæt jer ned og vær sammen med os og vær ligeglad med om pynten passer til servietterne. 2. Lav god mad sammen med os.3. Lad os sove!

 

Læs herunder noge af deres små fortællinger om julen, der gik lidt galt :

Min dårlige jul: Jeg fik sidste jul nogle meget grimme stearinlys af min bedsteforældre, men jeg lod bare som om jeg var megaglad og udbrød, at det var liiiiiiige, hvad jeg mangledede! Meget pinligt!

Juleanden: Det var juleaften og jeg var hos min moster og onkel og vi skulle lige til at gå i seng. Vi havde taget vores store hund med og de havde en lidt mindre hund. Min mor sagde mange gange til min moster, at hun skulle sætte resterne af anden på et højt sted, så hundene ikke tog den. Men søde moster var ikke vant til at hunden kunne hoppe så højt, så anden overnattede på et mindre køleskab i kælderen. Næste morgen da min mor kom ud i køkkenet, lå mosters hund og gnaskede på anderesterne. Det viste sig, at min hund havde hoppet op ( vi kunne se potespor) og lige snuppet fadet med den lækre and ned til dem begge og så havde de haft et festmåltid. De fik begge ondt i maven og vi fik ingen anderester.

Den onde jul: Det var juleaften og alt gik som planlagt med and og flæskesteg. Da vi nåede til pakkerne, gik det ned af bakke. Jeg fik nemlig slet ikke det, som jeg havde ønsket mig. Jeg fik hjemmestrikket sokker, som jeg bare aldrig havde skrevet på listen, seriøst et par sokker? Det var såmænd min mor, der havde skrevet det på, fordi det mente hun jeg manglede. Senere på ferien fik jeg skoldkopper og gik glip af nytåret. Meget trist ferie.

Den gale hat: Jeg havde længe ønsket mig en meget speciel rød kasket og min mor havde gjort meget ud af at skrive på min ønskeliste, hvad det var for en. Da jeg så pakkede den sidste gave op, imens min mormor sagde, at det var så godt med noget til hovedet, blev jeg rigtig glad. Men hov mormor havde misforstået noget for der lå en rød hjemmestrikket tophue. Jeg blev helt rød i hovedet, og så bare over på min mor, der hurtigt hjalp med at smile og takke pænt. Hun hviskede hurtigt til mig, at vi nok skulle finde den rigtige på udsalg. Huen fik min bamse på indtil min hund rev den i stykker. Pinlige mormor.

Den grimme ris ala mande: Min mormor går meget op i julen, og sidste år havde min mor endelig fået lov til at holde juleaften hos os. Det meste af aftenen sad min mormor og kom med små negative bemærkninger om maden, der efter hendes mening var enten for salt, for kedelig, for mørk for sur osv. Da vi kom til ris ala manden var min mor lige ved at græde, da den åbenbart var blevet for grim! Jeg fandt heldigvis mandlen og gav min mor et stort kram. Heldigvis blev min mormor hurtigt træt den aften og i år skal vi til Gran Caneria.

Den rå and: Sidste år skulle min far lave flæskestegen. Hele familien sad klar omkring bordet og den så faktisk flot ud, men da han skar ned gennem den, var den meget rød inden i. Min farmor sagde ” hvad har du du gjort?” Min far havde qb givet ovnen godt med høje temperaturer, så den blev sprød. Min mor begyndte at skælde ham ud, men så fik min gode farfar heldigvis vendt stemningen ved at sige at vi havde da rigeligt med and og ikke mindste ris ala mande. Nu kan vi grine af det, men lige der var det bare for pinligt.

Det varme træ: Min søster er altid vild med, at vi skal have levende lys på juletræet. Sidste jul gik det bare galt, da jeg kom til at skubbe til en gren og vupti, var der flammer i træet. Flammerne fik hurtigt fat i noget af den flotte gamle julepynt og de sjove nisser, jeg havde lavet i børnehaven. Min far tog hurtigt rødvinen og hældte ud over træet, så ilden slukkede. Min søster græd og skældte ud, min gave til min mor ( et flot tørklæde ) fik vin udover sig og det lugtede meget grimt. Mine forældre forsøgte at skabe ro ved at give os vores julegaver, nemlig en wiii, så vi kunne spille med den, men det var altså ikke så sjovt og i år skal vi ikke have levende lys på træet, men far skal have vin.

God jul til alle og slap så lige af!

Skriv et svar

Name*

e-Mail * (will not be published)

Webside