Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/juletrauma.dk/public_html/wp-content/themes/minimalisto/functions.php on line 0
Juletrauma 22 – 2012

Dagens indlæg

 

Juletrauma 22 – 2012

Af: Nanna Hansen – Twitter – web

Jeg er vokset op med en lang række af forskellige juleaftener, som er holdt med alle dele af familie, i alle dele af landet og med et hav af gæster der havde lyst til at være med. Jeg er derfor særdeles fleksibel, når det kommer til forventninger og traditioner juleaften.

For snart en del år siden, var juleaften planlagt til at være sammen med min fars kærestes familie. De er en idealistisk flok, der alle stemmer godt til venstre for midten, har boet i kollektiv og er meget opmærksomme på dem, der har mindre, end de har. De går ikke ind for kapitalistiske skikke, og har derfor besluttet sig for ikke at være på julegave med hinanden. Fred være med det, for min skyld behøver de julegaver jeg får ikke at blive åbnet under andægtig stemning, mens alle holder vejret den 24. om aftenen. Faktisk vil jeg helst åbne, når jeg er sammen med giveren, så tak og tanker kan blive udvekslet med det sammen. Min far derimod er lettere stivnakket og en anelse barnlig omkring sine julegaver, derfor insisterede han på, at vi to skulle åbne vores gaver den 24. i den antikapitalistiske højborg. Jeg forsøgte med ’skik følge eller land fly’-talen, men han holdt stædigt i sit og jeg gav mig.

Juleaften oprandt, maden blev fortæret, julesagene blev sunget og der var spil for alle. Herefter gav kollektivisterne sig til at diskutere 3. verdens økonomi og forarmelse i en rundkreds, mens min far og jeg blev placeret lidt væk, bag juletræet til vores lille gaveceremoni. Så sad vi der, og stirrede hinanden og gaverne i øjnene, mens resten af selskabet deltog en i diskussion, der blev mere og mere ophedet. Gaverne blev fordelt, en til ham, en til mig og en til ham osv. til vi har igennem bunken. Ingen værdigede os et blik mens det stod på, ingen lod sig begejstre på vore vegne og ingen, ud over min far måske, syntes, at det var særligt fedt, at der var blevet indført gaver i en dejlige gavefri juleaften.

Det er helt sikkert, at jeg vil aldrig mere deltage i indpresning af andre traditioner, end dem der allerede findes hos juleværten. Og så jeg har indset, at en del af charmen ved julegaver, helt klart ligger i at kunne glædes på andres vegne, over at de har fået opfyldt deres ønsker, ligesom jeg selv frydes ved at vise mine nye erhvervelse frem til beundring i det selskab de pakkes ud i.

Skriv et svar

Name*

e-Mail * (will not be published)

Webside