Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/juletrauma.dk/public_html/wp-content/themes/minimalisto/functions.php on line 0
Juletrauma 16 – 2013

Dagens indlæg

 

Juletrauma 16 – 2013

Af: Pernille Sarup – Twitter

pernille

 

 

 

 

 

Det efterår jeg fyldte 15 blev mine forældre skilt.

Først var det hemmeligt.

For ikke at ødelægge julen for mine bedsteforældre, måtte jeg ikke sige noget til dem.

Min storesøster, som boede i London vidste ingenting.

Før jeg talte over mig i telefonen.

Det var syret. Min far sov på sofaen når kutteren var i havn.

Jeg cyklede slet ikke ud til Bedste fra oktober til januar. Kunne ikke udholde tanken om at skulle tie om det eneste der kørte på repeat i mit hoved.

Lillejuleaften ringede min mor rundt og lod bomben sprænge. Måske havde hun alligevel ikke lyst til som planlagt at lege hel familie, med mor far og store børn, rundt om juletræet hjemme hos min morfar.

Jeg, min storesøster og min mor holdt jul i Herning. Mens morfar langsomt spillede julesalmer på det ustemte klaver, kunne jeg ikke tænke på andet end at min far sad alene derhjemme.

De næste 10 år var julen en nøje koreograferet balancedans, som i løbet af en 3-4 års turnus skulle dele mig ud i lige store juledele til alle i familien. Min mand og hans skilte forældre blev undervejs indregnet i skemaet og derefter var der ikke en dag mellem d.23. og 29. december, som ikke var fastlagt på forhånd år ud i fredtiden.

Julen 1998 var den sidste.

Vi kørte Jylland rundt i 5 dage med 2 årig mellemørebetændt datter og 3 måneder gammel søn, gavn knus, smilte, byttede gaver, sov ikke, smilte, spiste fed mad, smilte og tænkte kun på hvornår vi kunne slippe for at forholde os til andre end os selv igen.

Siden har vi haft et juledogme.

Vi holder jul hjemme hos os selv d.24. og 25.

Alle er velkomne. Nogle år er vi mange, andre år kun os 4.

Og nu …

Nu er julen faktisk en fest.

Skriv et svar

Name*

e-Mail * (will not be published)

Webside