Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/juletrauma.dk/public_html/wp-content/themes/minimalisto/functions.php on line 0
Juletrauma 13 – 2013

Dagens indlæg

 

Juletrauma 13 – 2013

Det jul, det cool

Af: Helene Aagaard – Twitter

helene

Det jul, og det er på ingen måde cool. Faktisk er det traumatiserende. Det ved de på Twitter. De ved det på Dronning Louises bro, og de ved det i Kødbyen. Ovre på Juletraume bloggen, vil Jeppe bare så gerne have dine historier om grimme, hæslige og familie-tå-krummende juleaftener. For jul er lige som Facebook. Det er noget, vi alle deltager i, mens vi godt ved, at den smarte fest foregår på Twitter, hvor jul er for coolness-barometret, hvad Hank Schrader er for Walther White.

Der er ikke hvid jul. Der er snestorm, hvor vi sidder i kø hele vejen til Jylland. Der er heller ikke hygge med familien. Der er tvangsindlagt 1-2-3 hyg ordrer med mennesker, som vi kun ser på grund af en vis DNA lighed. Og der er på ingen måde næstekærlighed. Der er en ren kapitalistisk forbrugsfest, som korrumperer særligt børnene  – de børn, som for øvrigt fylder det hele og får alle gaverne.

Du skal ikke nærme dig bænkene på Louises bro, hvis du ikke har dit eget trauma at dele ud af, og du skal heller ikke stå på Mikkeller og fortælle, at du synes, julen er den bedste tid på året – for vi ved alle, at det er første uge i juni, hvor samtlige gymnasieelever i Storkøbenhavn kaster op på gaderne på Nørrebro og Vesterbro –  ihvertfald onsdag og torsdag – der er årets højtid. Det siger de jo også på Twitter.

På Facebook, hvor debattonen alligevel er på højde med 180 grader og Ekstra Bladets Nationen, uploader de stadig billeder af deres adventskranse og børn med nissehuer. De tror stadig, det er jul – det cool. På Twitter ved de, at det ikke sådan. De læser nemlig juletraume bloggen. Her bliver de bekræftet i, at jul er noget Fanden har skabt og efterfølgende givet Jesus skylden for.

Jeg bliver aldrig del af the in-crowd. Jeg har ingen andre juletraumer end den gang, jeg var fire år gammel og til min skræk den 24 om morgenen opdagede, at juletræet var væltet i løbet af natten. Skriget jeg udstødte har nok i sidste ende traumatiseret min far mere.  Jeg står ikke så gerne ved min mangel på juletraumer, for jeg vil helst være det af the cool crowd på Twitter. Men det går ikke længere.  Min navn er Helene Aagaard, og jeg elsker jul!

Jeg elsker jul så meget, at det første jeg gjorde efter, at min mand og jeg havde underskrevet lånedokumenterne på vores første bolig, var at ringe hjem til mine forældre og sige, at nu holdte vi jul. Vi har hvert år vores egen designlinje for juleindpakningen – orange neon er i år den gennemgående farve. Vi får både andesteg, flæskesteg og medister juleaften – og spelt har vi intet af. Jeg elsker ikke bare at give gaver – jeg elsker at få dem.  I år går jeg all the way og tager mine forældre med til julefrokost 2. Juledag hos min svigermor. Det er så meget jule-kærlighed i luften, at mine fingre burde forlænges med grangrene, og julekugler burde hænge fra mine øreflipper.

Men jul er ikke cool. Jul er noget, der skal overstås, så vi kan komme tilbage #dkpol og #dkmedier og portrætter fra www.mindreendtre.dk, og familien kan tage hjem til Jylland – eller vi kan tage tilbage til København. For det bedste ved jul i følge de cool, er når det er overstået. Jeg ville gerne være del af the in-crowd, men jeg vil ikke opgive jul. Hellere leve med traumet og stå uden for. For øvrigt har Per Fly engang lavet en film om det at sidde på en bænk – bare fordi den står på en bro, er det stadig en bænk.

For de tager fejl – det bedste ved jul er ikke, når det er overstået. Det er lige der om morgenen juleaftensdag, hvor man går ind i stuen for at se, om juletræet stadig står.

2 comments

  1. Dorte Krogsgaard
    13/12/2013

    Ha ha, den var sjov 🙂 Jeg har det ikke ligesom dig, men smilede alligevel hele vejen igennem.

  2. Jeg har da også et juletrauma | # Fra det frie liv
    20/12/2013

    […] Der har været det her tema om juletraumaer i nogle år på juletrauma.dk og twitter. Der er nogle vilde historier på siden. Ubehagelige og eftertænksomme. Min veninde har skrevet et herligt indlæg om hendes juletrauma eller mangel på samme den 13. december. Læs det og bliv i godt humør! […]

Skriv et svar

Name*

e-Mail * (will not be published)

Webside